Ondersteuning

Op deze pagina staan handleidingen en instructies voor uw Praktijksite. Ik start nu met de instructie voor de plaatsing van de BMI-calculator, maar deze pagina wordt spoedig uitgebreid.

Inhoud:


Gebruik van ankers

Deze pagina is eigenlijk wel een goed voorbeeld voor het gebruik van ankers. De pagina is lang en het is makkelijk om het overzicht kwijt te raken. Daarvoor is het gebruik van ankers erg handig. Je kunt bepaalde plaatsen van een lange pagina namelijk voorzien van markeringen. Door op strategische plekken een link op te nemen naar die plekken, kun je heen en weer springen waar je naar toe wilt. Helemaal bovenaan de pagina heb ik het anker "Top" geplaatst. En boven elk paragraafje op deze site plaats in een anker met een passende naam. Boven deze paragraaf met, als titel "Gebruik van ankers" heb ik bijvoorbeeld een anker geplaatst met als naam "Anker", en onder deze paragraaf een link naar het anker met de naam Top, waardoor u na het lezen weer aan de bovenkant van de pagina zit.

Het gebruik van ankers gaat als volgt. U klikt binnen het Inhoudsdeel van een pagina op het tekentje <> links boven in de editor balk. Daar waar u een anker op de pagina wilt plaatsen, typt u de tekst:

<a name="Naam Anker">

Kies hierbij voor herkenbare namen. Klik daarna op opslaan. Om ergens op de pagina naar dit anker te verwijzen, selecteer je een stukje tekst of een plaatje klikt het link-tekentje in de editorbalk. In plaats van een URL in te voeren, klik je op Anchors. Alle aanwezige ankers worden nu weergegeven en je kunt de gewenste aanklikken. Gebruikers zullen bij gebruik van de link direct worden gestuurd naar de plek van het anker.

Top


Instructie gebruik BMI-calculator voor Vaccinatie COVID19

U kunt op een willekeurige plek van de inhoud van een pagina klikken op het <> tekentje links boven in de balk van de editor. U kunt dan direct in de bron-code iets toevoegen. Voeg dan de volgende tekst toe: 

<p><iframe src="/bmi/" width="100%" height="400"></iframe></p>

De BMI-calculator staat dan op uw pagina. Schrik niet: in de editor ziet het eruit alsof er een fout optreedt. Hieronder ziet u hoe het toont op uw site.

Top